Главная Обратная связь

Дисциплины:






Яку людину можна назвати святою? Як виглядає святий?



Тетяна, 25 років, викладач:

Святий - це той, хто думає не тільки про справи цього світу, але також і про духовні речі, живе у близькій приязні з Богом.

Андрій, 22 роки, студент:

На мою думку, святим є той, хто завжди знаходить у собі сили йти по дорозі до Бога, шукає Його у своєму житті, не звертаючи на манівці. Святі це люди не лише морально чисті і досконалі. Близькі відносини з Богом викорінюють у них бажання свідомо чинити гріх, але мотивацією святості є бажання подобатись лише Богові, бути подібним до нього. Святий - це промінь Господнього світла серед нас.

Іван, 27 років, священик:

Святий, для мене, це той, хто є самим собою, задоволений своїм життям через те, що пізнав Христа. Святі є звичайними простими людьми, але їхня простота є величною. Святий - неначе подув легенького вітру, в котрому присутній Бог, що дарує життя. Він є мов прохолода для інших людей, коли надворі спекотно.

Ірина, 14 років, школярка:

Особа свята, на мій погляд, чинить все за покликом власного серця: творить добро, відвідує церкву, вірить у Бога і молиться Йому. Вона є скромною і простою у поведінці.

Альойзія, 28 років, черниця:

Святий це людина, котра ходить з Богом, тобто вміє прямувати з Богом у житті, вирішувати разом з Ним різні життєві питання. Святі як і всі люди ходять по землі, та з їхніх очей променіє радість і спокій, вони вміють розсівати довкола любов і Божу присутність. Святий - немов розквітла квітка, що свої пелюстки спрямовує до сонця. Тому стає такою гарною та пишною, а всі навколо любуються нею і тішаться її красою.

Чи у сьогоднішньому світі можна бути святим?

Тетяна:

Можна, проте це важко. Адже існують всілякі перепони, хоча б такі, як спокуса ненаситності матеріальними речами чи труднощі у заспокоєнні духовних потреб. Для прикладу, хоча б така ситуація, коли є бажання приступити до сповіді, а в цьому часі у сповідальниці немає священика.

Андрій:

Вважаю, що так. Адже Бог сьогодні і вчора той самий. Не важливо, що світ змінюється. Бог зараз нам пропонує те саме, що й колись: свою любов та допомогу. Якщо людина на це відповідає, то старається поступати так, щоб Господь був задоволений з неї.

Іван:

Можна, навіть треба бути святим. Нерідко сьогодні деякі люди неправильно розуміють святість. Часто святого уявляють собі як виняткову людину, одну серед тисячі, котра живе віддалено від інших. А це не так. Святість річ з одного боку надзвичайно проста, з іншого - складна, адже праведність, на мою думку, означає вірність власним обов'язкам.

Ірина:

На перший погляд видається, що ні. Причин для цього є багато. Хоча б та, що нерідко твої друзі вирішують за тебе, як маєш поводитись, яким маєш бути. Якщо поведінка виходить за межі їхнього розуміння - одразу сиплеться критика і висміювання. Бути святим - означає відрізнятися від інших, статись відважним настільки, щоб бути готовим на все задля Бога. Святість дається важкою ціною, але все-таки можна її осягнути.

Альойзія:

Можна, але це важче зробити сьогодні, аніж було колись. Адже у сьогоднішньому суспільстві треба більше свідчити живого Бога. Тепер можна бути або практикуючим християнином, або ним взагалі не бути. Люди, котрі прагнуть жити християнською духовністю навертаються, пізнають Христа, а вже тоді стають справжніми християнами і… святими.





sdamzavas.net - 2017 год. Все права принадлежат их авторам! В случае нарушение авторского права, обращайтесь по форме обратной связи...