Главная Обратная связь

Дисциплины:






Lecture 13. The Composite Sentences. Modality.



Test

1. Who was the first to introduce the idea of tire sentence as a unit (the concept of the sentence) in 18th century?

a) J. Brightland

b) W. Bullokar

c) R. Lowth

d) W. Cobbett

2. A compound sentence is a sentence that…

a) has one subject part and one predicate part

b) contains two or more simple sentences joined by and, or, or but

3. Which of the following is a compound sentence?

a) We bought tickets to the hockey game.

b) Hockey players are careful but they still get hurt often.

c) We sat toward the center of the rink.

4. The term “composite" was introduced by…

a) J. Brightland

b) N.Webster

c) H. Sweet

d) H. Poutsma

5. The use of composite sentences is characteristic of…

a) literary written speech

b) colloquial oral speech

6. Name two principal types of construction of composite sentences in English.

a) subject and object

b) hypotaxis and parataxis

c) syndeton and asyndeton

7. Which of these definitions suits the subordinate clause?

a) is independent and complete because it makes sense on its own.

b) includes addition of multiple conjunctions

c) dependent clause, cannot stand alone in a sentence because it is an incomplete thought

8. Choose the sentence, where both of the clauses are mutually dependent.

a) I first met her in Paris, where I lived as a small child.

b) After she picks me up, Mom is taking me to buy books.

c) What you say, must be true.

9. One of the two approaches to the classification of the subordinate clauses is based on the syntactic function of the clause. According to it, the subordinates may be…

a) predicative

b) attributive

c) adverbial

d) all of the above

10. Which of the following sentences contains attributive clause?

a) He is the most interesting man that I have ever met.

b) The fact was that I hardly knew what to say.

c) They told us that the teacher was disappointed by his answer.

 

Answers:

1 – a, 2 – b, 3 – b, 4 – d, 5 – a, 6 – b, 7 – c, 8 – c, 9 – d, 10 – a

 

 

11. What the modality is?

a) a particular way in which information is to be encoded for presentation to humans

b) a semantic structure of a word

c) a function marking the relationship in a sentence

d) gerund-participle correlation

 

12.What are the two parts of predication?

a) affirmation and controversy

b) modality and temporality

c) elative function and comparative degree

d) categorical paradigm and pronominal semantic

 

13. Modality is more closely associated with …



a) Charles Peirce

b) Ferdinand de Saussure

c) Raymond Murphy

d) Henry Sweet

 

14.By pseudo-questions we mean…

a) sentences without a question mark

b) interrogative sentences

c) sentences which are constructed like questions, but which are not questions but assertions

d) semi-complex sentences

 

15. Modality can be expressed through some parts of the speech. Choose the wrong one.

a) nouns

b) adjectives

c) adverbs

d) conjunctions

 

16. Epistemic modals are used to…

a)indicate the possibility or necessity of some piece of knowledge

b) describe the part of speech

c) distinguish the type of the sentence

d) demonstrate the narrator’s mood

 

17. Here are some examples of the expression of epistemic modality in English. Choose the sentence without epistemic modality.

a)he might be there

b)he may be there

c)he should be there by now

d)he was there

 

18. Modality can be expressed at…

a) all the lingual levels

b) phonetically (intonation, emphatic stresses);

c) lexically (modal verbs, phrases, words);

d) grammatically

19. How many spheres of modality are there to be distinguished?

a) 2

b) 6

c) there are no spheres

d) 3

20. Modality always carries some elements of …

a) subordinate quality

b) subjectivity

c) gerund

d) all given

Answers :

11- a , 12-b , 13-a , 14-c , 15 – d , 16 –a , 17-d , 18 – a , 19 – a , 20 - b





sdamzavas.net - 2018 год. Все права принадлежат их авторам! В случае нарушение авторского права, обращайтесь по форме обратной связи...